Πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Η κυβέρνηση της ΝΔ, θεσμοθετώντας το νόμιμο φακελάκι, ξεπέρασε και τον εαυτό της!

Δήλωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη για τον τιμοκατάλογο και το «νόμιμο φακελάκι»:

Οποιος πληρώνει χειρουργείται, αλλιώς ξεροσταλιάζει στις ουρές της ντροπής
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών – επί πληρωμή – χειρουργείων, είναι απλά ο “τιμοκατάλογος” για το πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς στο κατ’ όνομα δημόσιο σύστημα Υγείας για να χειρουργηθούν. Η κυβέρνηση της ΝΔ, θεσμοθετώντας το νόμιμο φακελάκι, ξεπέρασε και τον εαυτό της!
Οι ασθενείς δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν το πρωί, γιατί οι χειρουργικές αίθουσες και το προσωπικό είναι λιγοστά. Οποιος, όμως, έχει λεφτά θα χειρουργηθεί το απόγευμα στις ίδιες αίθουσες και από το ίδιο προσωπικό! , ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας, κάνοντας γαργάρα τις λίστες αναμονής που υπάρχουν άλλωστε και στα ραντεβού με γιατρό, για εξετάσεις κ.λπ. Την ίδια στιγμή γυρνά την πλάτη στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, που ζητούν αυξήσεις στους μισθούς( από τον κρατικό προϋπολογισμό )και μαζικές προσλήψεις προσωπικού. (από το το υπουργείο υγειας )και όχι από την πολλαπλή πληρωμή των ασθενών, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και δωρεάν το σύνολο των χειρουργικών τραπεζιών, βαφτίζοντας το έκτρωμα των επί πληρωμή χειρουργείων «βήμα για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών».
Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ένα φθηνότερο ιδιωτικό σύστημα μέσα στο δημόσιο. Χρειάζεται σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, στελεχωμένο επαρκώς με μόνιμο προσωπικό που θα αμείβεται αξιοπρεπώς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί